ინგრედიენტები
ცომი:
• ფქვილი - 1 კგ
• მარილი - 1 ჩ/კ
• საფუარი
• თბილი წყალი - რასაც შეიზელს
გულსართი:
• ჭარხლის ფოთლები - 1 დიდი კონა
• ჭყინტი ყველი - 350 გ
• მარილი
მომზადების წესები:
ჭარხლის ფოთოლი გავრეცხოთ, დავჭრათ და შევურიოთ გახეხილი ყველი.
აფუებული ცომი გავყოთ 4 თანაბარ გუნდად,
თითოეული გავაბრტყელოთ, ჩავუდოთ გულსართი, მოვუკრათ პირი და
გამოვაცხოთ უცხიმოდ ტაფაზე. გამომცხვარ მხლოვანებს
გადავუსვათ ზემოდან ერბო.
სტატიის გამოყენების პირობები